Mi az energiatanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány  az ingatlan energiafelhasználásának hatékonyságát mutatja meg. A lakások, házak, egyéb ingatlanok energiafelhasználása, illetve az arra fordított kiadások meghatározó tételt jelentenek  Magyarország gazdasági mérlegében épp úgy, mint a családi költségvetések alakításában. Az energiapazarlás, a folyamatosan emelkedő  fűtési- és elektromos áram költségek, a környezetszennyezés fokozódása arra késztette a döntéshozókat, hogy olyan intézkedéseket hozzanak ami segítséget nyújthat az energia gazdaságosabb felhasználásához. Ezért 2002-ben az Európai Únió is direktívában írta elő új, magasabb követelmények bevezetését, új számítási módszerek kidolgozását, így az energiafogyasztás és környezetszennyezés csökkentését.

2009. január 1-től az új épületek energiatanúsítása már kötelező a használatbavételi engedély megszerzéséhez!

2009. január 1. napját követően a 176/2008 (XII.31.) Korm. rendelet hatálybalépésének köszönhetően minden ezt követően indult építésügyi engedélyeztetési eljárásban kiadott, jogerős és végrehajtható építési engedéllyel megvalósuló új épület építésekor – legkésőbb a használatbavételi engedély benyújtásáig - el kell készíttetni az épület energetikai tanúsítványát(közismertebb nevén épületzöldkártya).

2012. január 1-től az energetikai tanúsítvány bemutatása kötelező,

ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás vagy 1 évet meghaladó bérbeadás esetén a szerződés megkötését megelőzően, de legkésőbb a szerződéskötésig.

Ingatlantulajdonosok figyelem!

Ha ingatlan értékesítés előtt áll,ne várjon a Vevő megérkezéséig! Időben készíttesse el a lakás, vagy ház energetikai tanúsítványát, ami akár egy magasabb eladási árat eredményezhet, de mindenképpen bizalom növelő tényező eladó és vevő között, és mint ilyen nagyban hozzájárulhat a megállapodás sikeréhez.

Az energetikai tanúsítás nemcsak egy okirat beszerzése, hanem lakásának, házának minősítő irata is egyben. Az átlagosnál rosszabb besorolást kapott ingatlanok tulajdonosai konkrét javaslatot kapnak arra vonatkozóan, hogy milyen módon tudják ingatlanuk energia felhasználását csökkenteni, ami jobb energetikai osztályba sorolást eredményez, így az ingatlan értékét növeli.Ingatlanvásárlók, bérlők figyelem!

Szombathelyen és vonzáskörzetében rövid határidővel vállaljuk lakása, háza energia tanúsítványának elkészítését!

Hívjon most, kérje ajánlatunkat
+36-70-387-9118

Ingatlanvásárlók, bérlők figyelem!

Ha Ön most vásárol, vagy bérel lakást, házat, máris kérje az energetikai tanúsítványt az eladótól vagy bérbeadótól!

Pénzt takarít meg, védi környezetét és biztosíthatja, hogy a jövőben a ne érjék meglepetések!

Az épületek energia tanúsításának minőségi osztályai (kwh/m2/év)